from the u.s

assalamualaikum


Wahsap! haha. .Aku rasa blogger ni tipu la. Sebab menurut blogger, viewer aku paling ramai dari United State. Ouh cmon! Hahaha. .Lebih tinggi dari viewer kat Malaysia pulak tu. Hm. .its a mystery. Diorang tesalah klik ke ape? Adekah ade iklan porn yang link kan blog aku? Please no. . . .hahahahaha Frust nonggeng la. Sorry bro, no porn here. No porn~

Anyhow, thank you. I feel like an international artist you know. Walaupun maybe cam tipu-tipu je. But hey, good enuf for me! ;DD

Tapi ayuh abaikan itu. Mari bersama-sama menuntun video yang ossem ini. Sangat ossem ok. SANGAT! Kipas susah mati P.Ramli harus menuntun ini!!!! Lawak la weyh. Budak-budak mat saleh ni remake cerita pendekar bujang lapok. Dah la pelat, nada tak boleh bla. Rase nak lempang je. kahkah

You guys make me proud to be Malaysian lah!
Follow them on youtube here.




pingat dan anugerah

assalamualaikum


Dulu aku macam John Nash Beautiful mind. Bukan dalam maksud genius, tapi dalam maksud selalu nak jadi yang terbaik. Cuma yang terbaik. .sentiasa nak cipta sejarah dengan kejayaan aku sendiri. Aku percaya aku ditakdirkan untuk sesuatu yang lebih istimewa, lebih gah. Mungkin sebab aku memang dah dididik macam tu. .Dari kecik aku dah di set untuk cipta sejarah dalam keluarga. Dan aku hidup dengan satu fantasi di mana aku ni sangat lah ossem, dan walau berapa kali aku gagal pun aku akan tetap berjaya. Jadi, aku mula sambil lewa. meh.


Dulu aku anggap kejayaan tu sesuatu yang material. Boleh kita nampak, boleh sentuh. Kalau kaya maksudnya berjaya, kalau dapat pingat masa konvo tu hebat, so on so on. Tapi hakikatnya, memang tu pun makna kejayaan kan? Kejayaan material. Salah siapa kalau kita semua kejar grade dan bukan ilmu? At the end of the day, ape yang mereka nak cuma huruf-huruf atas sekeping kertas. Tak de siapa peduli isi di dada pun. Sebab ape? Mungkin sebab mereka cuma tahu menilai ilmu melalui bilangan huruf-huruf dan nombor.

Tapi salah ke kalau kejar huruf dan nombor? Kejar grade dan anugerah? Tak kan lah salah. .cmon la, itu macam quest. Macam main game. Kita kumpul star, mushroom, emas. . .Kalau dapat kumpul baru menang. Tapi menang game je, bukan ape sangat pun. Well, tak jugak. Bagi sesetengah orang kemenangan tu satu kepuasan. Belajar pun macam tu jugak. Belajar ni macam game. Grade tu bintang, kawan tu cendawan. .ok bab cendawan tu aku tak sure. haha Kita cuba dapat grade yang baik sebab nak kan kepuasan. Tapi kepuasan bukan bermakna kejayaan. Yeke? ha.itu yang kite tak tau.


Sambil belajar ni kite kumpul bintang sebab seronok. Tapi actually boleh je kalau kita nak terus sampai ke ending, actually boleh je kalau kita nak kumpul benda lain..Tapi sebab game tu suruh kita kumpul bintang, kita kumpul jela kan. Bagi dia puas hati sikit. Nah bintang! nak sangat. Tapi kita kena sedar, bintang tu cuma petunjuk untuk kita jumpa laluan yang betul. Untuk elak kita dari sesat. Tapi tak bermakna bintang tu je satu-satunya petunjuk yang ade kan? Walaupun kita tak jumpa bintang, tapi kalau kita masih nampak denai-denai laluan, kita tetap sampai. Cuma mungkin perjalanan jadi extra bumpy sikit. Well, ade orang suka lalu jalan bumpy-bumpy. Seronok kot! Baru adventure.

Sepanjang perjalanan kita akan jumpa ramai orang. Dan setiap orang ada cara yang tersendiri untuk dia habiskan quest dia. Ada yang tak suka ambil risiko, ade yang tak suka ikut jejak orang, ade orang bla3. . . . Kita kena hormat cara semua orang. .Baru ossem. Jangan sombong kalau kita dapat kutip banyak bintang, jangan sombong kalau kita jumpa shortcut, sebab garis penamat sebenarnya takde sape pun yang sampai lagi.

*bebelan dilhamkan oleh seorang member yang bertanye dapat pointer berapa baru boleh dapat medal.hahah

vacation checklist: muzium dalam air cancun

art
assalamualaikum


Kat dunia ni ada banyak gilaa tempat yang ossem. Unik sama ada dari segi cara hidup, budaya, kecantikan semula jadi ataupun artificial. 7 wonders of the world dah memang semestinya termasuk dalam list tempat yang aku nak pergi and the list just keeps on growing. Sambil-sambil usha 9gag terjumpa post pasal  MUSA (Museo Subacu├ítico de Arte) ni. Terus google it dan, OH MAN OSSEM LA WEH! haha

Dekat mexico, ade tempat nama cancun ataupun lebih dikenali sebagai maxican caribbean. Kat situ la terletaknya muzium ni. Artis, Jason Decaires Taylor ni pengukir yang berjiwa hijau. Disebabkan banyak coral telah rosak disebabkan ribut, dia bergabung kuasa dengan pihak kerajaan untuk buat projek muzium dalam air ni. 


Letak banyak-banyak patung yang mesra alam kat laut diorang supaya coral ade tempat untuk tumbuh. Ini sangat ossem sebab.....dah la bagus untuk hidupan laut, cun pulak kot! Plus permandangan akan sentiasa berubah-berubah. Bila coral dah mula hidup dengan gembiranya, permandangan muzium ini akan bertambah ossem dan mengujakan. ewahhh~ Kebanyakan patung yang diukir ni adalah penduduk setempat which makes it more ossem, kan? :)

Enjoy the pictures bebeh!










 *ps: however, they are kinda creepy.

sketching : trial

art
assalamualaikum

Aku suka sketch style sebab dia nampak ossem. Simple, tak serabut dan boleh jadi colorful atau totally hitam putih, dua-dua ok. Selalunya aku curik sketch artwork orang lepas tu edit-edit dan wallah! jadi background/wallpaper. Tapi akhirnya, i decided to give it a go. Sebelum ni aku kartunkan gambar, tak berapa sketchy sangat. But this time, aku guna trick photoshop yang sama tapi lain sikit. And i must say, the result is really not so bad. You think? :) *lepas ni buleh ade sketch background sendiri. yeah!


legen wait for it, dary

assalamualaikum

During last semester, i have been filling my studying time watching this estupida ossemness. Sangat contagious sampai semua membe aku pun join sekali. Last-last satu blok tengok, HAHA! Dah la tu, satu episod tak cukup, sekali tengok mesti stuck sampai satu season. Cekang beb. Haha Cukup dari season 1 sampai 7 dalam hardisk. Perfection. 





hapy new-ing

assalamualaikum

Sula lama tara update ini blog. Manyak sibuk punya pasat, sula habis exam baru buleh bukak internet dengan suka hati. hoho kalau tidak, bukak tutup bukak tutup sihaje maa! haha Gong Xi Fa Cai! *btul ke aku eje?* hehe Anyway, harini adalah hari yang sangat menyakitkan badan. Main ice skateing dengan penuh semangat tapi tak stretching. ecewah. .jangan main-main, nak ice skate pun macam main bola jugak. ekhem

Semalam best giler. Fist time hangout dengan kacu. Haha dah bertahun membe, baru la nak melepaking. Ishishish. .But the best part is, my prince charming was there too. ehek ehek *malu malu* But lets not talk about that. Private stuff stays private. :b

refresh and update!

Aku baru update window 7 kelmarin, lembab ek? haha. .ok ler tu kan. So semalam dan harini bermula lah operasi mendownload software2 including rainmeter. Masa final haritu lame giler desktop aku. Wallpaper jadual exam. haha! Sekang dah taknak tengok dah, nyah kau!! mwahahah!



Background from weheartit.com. Aku suke weheartit sebab banyak sketches yang cun. Sejak dua menjak memenjak ni aku cam suke giler ngan sketches. Macam ossem puler. Tak ke gitu? :b Setel da desktop, update blog pulak. Baru perasan ade template baru. Dynamic view. Cam best je so aku pun try la. .Its kinda cool, senang nak scroll thru post. Tapi takde edit HTML. Leceh jugak la tak boleh edit. Tp dengar ceritanya blogger nak update balik. So takpe la, try jela dynamic view ni walaupun tak buleh letak header sendiri. Well, nak dipikirkan aku pun tak reti berheader. haha LAYAN~

Happy holiday! Lets pray for the best. Semoga final yang lepas membuahkan durian. hiyah!