only in Malaysia

Friday, April 20, 2012

assalamualaikum

kuala lumpur

Harini dan semalam adelah hari yang panjang. Sebab? Ekhem, sebab sebenarnya semalam dengan harini aku jadi pengacara untuk UTM Bridge Model Competition dekat UTM, skudai. Ewah. .jadi pengacara guwa beb. Jangan men-men habak mai habak-habak mai. .haha Mula-mula ingat jadi tukang inteview peserta je, sekali, hamek kau, atas pentas. Sepanjang program tu duk atas sana membel-bebel. Perhhh Guwa kena beb, lecturer guwa kate minor part je, guwa dah kena main.

Nasib baik ade patner, encik mino. Mino yang ajak aku join dia, so terima kasih banyak-banyak kerana memberi peluang untuk saya mengasah bakat dalam bidang ini. Pasni boleh la gi audition NONA. Ekhem.. Btw, tahun ni UTM ada kelainan sikit. Kita siap ada live streaming dekat asyiktv. Tapi aku saje lah tak war-warkan awal-awal sebab aku taknak digelakkan oleh rakan-rakan seantero dunia. So aku diam-diam ubi kosong je, da habis baru nak gebang. Mwahahahaha Tapi sayyyannnggggg. .ade orang kata aku nampak gemuk dalam tv, dem you. Dem you. Gemuk kat bawak kata beliu. Perh Patah semangat guwa. Tak jadi audition nona.

Winners. 
Untuk jambatan yang mempunyai berat dan deflection yang minimum.

3rd : Inti International University

2nd: Universiti Sains Malaysia

1st: Inti International University

"Only in Malaysia"





Tengok la video ni. Best jugak la. Tak best mane lah bagi aku tapi buleh la, buleeehhhh laaaaa. Hitz.fm cuba perkenalkan Malaysia dengan buat short film tentang "ONLY IN MALAYSIA" Nak cerita lah apa yang ada kat Malaysia je. Tapi bagi aku lah kan, kurang sampai sikit la beb. Maybe sebab first projek. Takpe pasni buleh buat ossem lagi. Neva give up, neva surrendar.


Comment.


Its a habit. Setiap kali tengok video kat youtube mesti nak usha komen sekali. And this time, aku join komen sekali. Ewah. .Aku cakap, "You know what is only in Malaysia? speaking malay." Memula aku nak bajet lagi, "Only in Malaysia, most of the people living here cant even speak malay" Tapi cam provokasi sangat pulak. huahua So aku kensel. Then ade orang reply. Dia kata untuk perkenalkan Malaysia kat negara lain, ape salahnya guna English, senang nak faham. But is that really is the reason?

Its a good video. Ramai yang suka video tu.Tapi tapi, tapi em bukan kah lebih Malaysia kalau cakap bahasa melayu? Kan kan? Boleh je letak subtitle kat video tu nak bagi orang paham. Aku rasa orang luar lebih suka nak dengar bahasa kita. Aku sendiri pun prefer cerita/video yang dibuat dalam bahasa ibunda diorang sendiri. Ossem kot. 

*So yeah thats it. Habis suda. Chiow bebeh, chiow cin chiow~

You Might Also Like

2 ♪♬♪♪♬ Comments

  1. wah jd pengacara...
    makin meletops la ni nnt..hehe

    ReplyDelete
  2. haha. .meletop lah sanggaaatttttttt~

    ReplyDelete

Tell me what you think about this post