Art

 photo line.png
CVs & Resume
5 Jan 2015

Hai. Aku perasan ada orang buat bisnes dekat fb, ambil upah buat cv dan resume. Tapi aku rasa lebih banyak kelebihan kalau buat sendiri, jimat dan enhance sikit kreativiti dalam diri. Bila interviewer tanya, lagi sedap bila bagitahu kita buat sendiri daripada beli template kan? Susah sikit kalau nak start from scratch especially yang tak biasa dengan editing. Tapi takpe, boleh try edit template yang ada online.

Pergi cari template cv dekat freepik.com dan edit sendiri ok. Senang je actually, just make sure ada software untuk edit tu. Photoshop or Inkscape is sufficient enough for me, exhibit A;



 photo line.png 
Cards & Others
3 Dec 2015

Dah lama tak buat kerja-kerja artistik. Aiceh..Well i try. Aku ada try design kad kahwin sikit, kad birthday..i made a birthday card for my lecturer. I thought it was kinda cute..hihi Rasa macam nak share hasil kreativiti diri ini walaupun tak seberapa, mana tau ada orang suka lepas tu nak upah aku design ke kan? Haha..boleh buat bisnes. 

Ok. Take a look..1 kad birthday untuk lecturer Dr Amy, 1 kad kahwin dan bunting bukan untuk sesiapa, dan satu poster event bbq awal tahun lepas. :)

  


Vectors & PSD
Free Download

assalamualaikum

I like to design, but to do it from scratch? Ahha that is so not me. Not that i don't want to but i can't. Not kretip enuf. Wuaaa So, bypass! cari artwork yang sy suka then edit sahaja lor. Lebih mudah dan menjimatkan masa. Eheh Memang bijak.

Dulu selalu edit daripada gambar meaning format jpeg dsbnye. Tapi gambar senang distorted, tak kemas dan leceh nak betulkan. Jadi sy letak jawatan dan tak search image dah, instead sy search vector files ataupun photoshop (psd) files. Senang diedit sebab boleh select objek satu-satu dan stretch la macam mana pun, image takkan blur dan rosak. Ahha JACKPOT! I've gathered few of them here, click the link to download!

Banner / Wreath / Frame


Spring banners pack. Download link:
  1. Spring ribbon purple
  2. Colorful spring ribbon banner
  3. Simple spring ribbons
  4. Green spring banner


Floral logo pack. Download link:
  1. Alisson, Mave, Nuru, Rebecca, Lindsey, Limberto
  2. Laguera, Edmon, Yellow, Bakery, Erri, Carlota
  3. Swc, Laurence, Dremer, Argeon, Wilma, Riverman
  4. Lidia, Olivia, Pixie, Isaac, Ninas, Penny
Watercolor Artwork


Floral watercolor pack. Download Link:
  1. Blue purple
  2. Pink yellow
  3. Red gold leaves
  4. Pink roses
Background / Pattern